Speeltuin Elckerlyc

Naast NME-Centrum en kinderboerderij De Elzenhoek ligt speeltuin Elckerlyc. Bijna 40.000 kinderen, ouders, opa’s en oma’s komen jaarlijks genieten van de fantasierijke speeltoestellen in een groene, overzichtelijke en gezellige speeltuin.

Spelen tot je erbij neervalt

Als een stoere piraat aan het roer van je schip...uitkijken naar de naderende vijanden vanuit je kasteeltoren...dammen bouwen en water pompen tot je erbij neer valt...of je gewoon twee uur lang op een schommel laten duwen door je oma. Dat dit voor veel kinderen niet is weggelegd in de eigen achtertuin wordt ruimschoots gecompenseerd door de Ossche speeltuin Elckerlyc.

Spelen in je eigen fantasie

De kunstenaar die de speeltuin ontwierp heeft ervoor gezorgd dat de kinderen hun eigen fantasie kunnen gebruiken in deze speeltuin. Geen standaard speeltuintoestellen, maar mooi vormgegeven houten speeltorens en touwbruggen . Zelfs de groene struiken en grasheuvels tussen de houten speeltoestellen zijn onderdeel van de speeltuin: geheime gangen en uitkijkplekken. De natuurlijke speelmaterialen zand en water mogen uiteraard niet ontbreken. Een grote aaneenschakeling van watertafels en –pompen zorgen voor mooie dammen en lekker vieze handen.

Elckerlyc: “voor iedereen”

Door steun van vele vrijwilligers blijft het nog steeds mogelijk alle kinderen van Oss en omgeving voor een lage entreeprijs te laten ravotten en spelen in hun ‘tweede achtertuin’. Elckerlyc is een speelvoorziening waar gezinnen, basisscholen en andere instellingen uit Oss en omgeving gebruik van maken. Door extra voorzieningen voor kinderen met een beperking, maakt Elckerlyc haar naam waar: de speeltuin is echt een plek voor iedereen.

Met een bezoekje aan NME-Centrum en kinderboerderij De Elzenhoek én Speeltuin Elckerlyc is je dagje uit dus helemaal compleet!
Meer informatie over speeltuin Elckerlyc: www.speeltuinelckerlyc.nl