De metamorfose

De Elzenhoek is in 2012 helemaal vernieuwd. Hier lees je alles over de nieuwbouwplannen die er aan vooraf gingen.

Nieuwbouw De Elzenhoek

Een vlonderbrug als toegang tot de kinderboerderij, een gezellig parkplein, nieuwe verblijven voor alle dieren van de Elzenhoek, een modern leslokaal voor basisschooljeugd. Zo maar een greep uit de fraaie plannen voor de vernieuwing van De Elzenhoek. Daar kun je sinds oktober 2012 – samen met 150.000 andere jaarlijkse bezoekers – heerlijk van genieten.

Mocht u de foto's niet goed zien, dan kunt u deze pagina 'Impressie nieuwbouwplannen' bekijken.

Veertig jaar oud!

De Elzenhoek was meer dan veertig jaar oud en toe aan vernieuwing. Voor de zomer van 2011 is gemeente Oss gestrat met de voorbereidingen voor de nieuwbouw van De Elzenhoek. Eind augustus 2011 is De Elzenhoek ook echt dicht gegaan. In een jaar tijd verscheen er een heel nieuw NME-centrum en een nieuwe kinderboerderij.

Sfeerimpressie 1
Sfeerimpressie 2

Woningstichting BrabantWonen bouwde er - geheel op eigen kosten het hoofdgebouw van de nieuwe Elzenhoek. Daarin zit het een splinternieuw, modern leslokaal, een ruimte voor tentoonstellingen en een educatieruimte voor bezoekers. Het hoofdgebouw heeft een smaakvolle en natuurlijke uitstraling. De bouw van de kinderboerderij met de dierenverblijven en het inrichten van de buitenruimte heeft de gemeente Oss voor haar rekening genomen, samen met de enthousiaste medewerkers en vrijwilligers.

Dagje park

Nieuwbouw van De Elzenhoek is nog niet alles. Ook de rest van het park heeft een opknapbeurt gekregen. Zo zijn er nieuwe verbindingspaden tussen speeltuin Elckerlyck en De Elzenhoek gekomen om ze meer bij elkaar te betrekken. Langs dat pad zit een gezellig parkplein. Over een vlonderbrug loop je van het parkplein naar het NME-Centrum en de kinderboerderij. Al met al is het voor jong en oud de moeite waard om heerlijke uurtjes door te brengen in wijkpark Ruwaard.

tags Nieuwbouw, sponsoren, Home
Laatste wijziging